Wie zijn we?

Akabe 't Rakkersnest is een scoutsgroep in Gistel voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Wij maken deel uit van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Wat doen we?

Tweewekelijks bieden wij activiteiten op maat aan voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking. Hiervoor worden onze leden verdeeld in leeftijdsgroepen.

Daarnaast organiseren we elke zomer een kamp en trekken de meeste takken één keer per jaar op weekend.

We organiseren ten slotte ook een aantal evenementen, bijvoorbeeld onze opendeurdag, een ribbetjesfestijn, baravonden,...

Wanneer?

Onze activiteiten gaan van september tot mei tweewekelijks door op zaterdagnamiddag van 14u tot 17u. Uitzonderingen (bijvoorbeeld een daguitstap) zijn mogelijk.

Ons jaarlijks kamp duurt 7 dagen (6 dagen voor de jongste tak) en gaat telkens door in juli.

Op de eerste zondag van september vindt traditioneel onze opendeurdag plaats.

Waar?

Ons lokaal bevindt zich in de Vaartstraat te Gistel. Dit is de nieuwe jeugdsite voor alle jeugdbewegingen in Gistel. Heel wat van onze activiteiten vinden hier plaats, maar ook uitstappen en activiteiten op verplaatsing zijn mogelijk.

Voor wie?

Wij staan open voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking van 6 tot 35 jaar. Nieuwe leden kunnen inschrijven tot de leeftijd van 25 jaar.

Inschrijven?

Wie meer informatie wenst over onze werking of graag wil inschrijven, is welkom op onze jaarlijkse opendeurdag.

Er kan ook ingeschreven worden in de loop van het scoutsjaar. Dit kan door contact op te nemen met onze groepsleiding (groepsleiding@rakkersnestgistel.be).

Iedereen kan steeds vrijblijvend deelnemen aan twee activiteiten voordat men zich effectief inschrijft.

Het inschrijvingsgeld bedraagt €50 voor een volledig scoutsjaar. Vanaf het tweede lid van een gezin betaalt u €45.

Leiding worden?

Wij zijn steeds op zoek naar jonge enthousiastelingen om onze leidingsploeg te versterken. Is dit iets voor jou? Vanaf 16 jaar ben je welkom! Ervaring is niet vereist. Neem voor meer informatie contact op met de groepsleiding (groepsleiding@rakkersnestgistel.be).